
Το Πλαίσιο έχει επιτύχει το «end-to-end» στην εφοδιαστική του αλυσίδα, λειτουργώντας παράλληλα με βάση ένα πολυκαναλικό και πολυπελατειακό μοντέλο.
Για την ανάδειξη της εταιρείας Πλαίσιο ως της μεγαλύτερης B2B εταιρείας στην Ελλάδα και της μεγαλύτερης σε πωλήσεις εταιρείας στον χώρο της πληροφορικής και ειδών γραφείου στην εγχώρια αγορά, αλλά και μεταξύ των 150 μεγαλύτερων συναρμολογητών Η/Υ και των 100 σημαντικότερων προμηθευτών ειδών γραφείου στην Ευρώπη, η ανάπτυξη ολοκληρωμένων υπηρεσιών εφοδιαστικής αλυσίδας και logistics αποδεικνύεται καθοριστικής σημασίας κίνηση. Η δέσμευση για «άμεση παράδοση στον χώρο σας εντός 24 ωρών» είναι ένα από τα σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα της εταιρείας έναντι των ανταγωνιστών της. Βεβαίως, η υλοποίηση της υποχρέωσης αυτής απέναντι στον πελάτη είναι δύσκολο έργο, που απαιτεί επενδύσεις και ένα πολύπλοκο δίκτυο υπηρεσιών με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και αυστηρές προδιαγραφές λειτουργίας, που όμως -όπως αποδεικνύεται από την πορεία της εταιρείας- αξίζει 100% τα χρήματα και τον κόπο.

Με πάνω από 180.000 πελάτες-επιχειρήσεις και 100.000 κυβικά μέτρα διακινούμενων προϊόντων ανά έτος, η Πλαίσιο είναι… χειροπιαστή απόδειξη ότι τα logistics είναι ένα από τα ισχυρότερα όπλα στη φαρέτρα μιας επιχείρησης για επιτυχία, ανάπτυξη και αύξηση της ανταγωνιστικότητάς της. «Πέρα από την ποιότητα των προϊόντων και το πολύτιμο εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό -που είναι εκ των ων ουκ άνευ-, καθοριστικής σημασίας είναι και η επάρκεια αποθεμάτων, η συνέπεια αλλά και η ταχύτητα στην παράδοση της παραγγελίας, είτε πρόκειται για ένα στυλό είτε για το σύνολο του εξοπλισμού ενός γραφείου», τονίζει ο Logistics Manager της εταιρείας, κ. Νίκος Αδαμόπουλος, εξηγώντας γιατί η Πλαίσιο προχώρησε σε σημαντικές επενδύσεις στον τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας και των logistics.
Η ιδιαιτερότητα της δραστηριότητας της εταιρείας, η ποικιλία και η πολυμορφία των προϊόντων, η ανομοιογένεια των πελατών, η απαιτούμενη εξειδίκευση του προσωπικού, ήταν εκ των βασικών λόγων, εξηγεί, που επέβαλαν την ανάπτυξη από την Πλαίσιο δικού της Logistics Center, καθώς η συνεργασία με μια εταιρεία 3rd Party Logistics κρίθηκε ότι δεν μπορεί να καλύψει τις πολύπλοκες ανάγκες της εταιρείας. Έτσι, η Πλαίσιο επέλεξε την ίδια ανάπτυξη υπηρεσιών εφοδιαστικής αλυσίδας, τονίζει ο ίδιος, και μας παρουσιάζει τον «θαυμαστό κόσμο» που κρύβεται πίσω από την απόφαση αυτή, τις επενδύσεις που απαιτήθηκαν, τον μηχανισμό που ενεργοποιείται από την παραγγελία του πελάτη μέχρι την έγκαιρη παράδοση των προϊόντων σε άριστη κατάσταση στον χώρο του, με εξασφάλιση τεχνικής υποστήριξης -και όχι μόνο. Το Logistics Center της Πλαίσιο έχει καταφέρει να λειτουργεί σε συνθήκες supply chain, επιτυγχάνοντας έναν από τους βασικούς στόχους που είχαν τεθεί εξαρχής για την επένδυση αυτή, το «end to end», δηλαδή τη μείωση της απόστασης μεταξύ του κατασκευαστή και του τελικού πελάτη, σημειώνει.
Η πολυσχιδής δραστηριότητα επέβαλε την ίδια την επένδυση

Η δραστηριότητα της Πλαίσιο εκτείνεται σε ένα πολυκαναλικό σύστημα, το οποίο ουσιαστικά αφορά το retail (λιανικό εμπόριο), το e-commerce (ηλεκτρονικό εμπόριο), καθώς επίσης το B2B (business to business) και το B2C (business to consumer), εξηγεί ο κ. Αδαμόπουλος, αναλύοντας τους λόγους που οδήγησαν την εταιρεία στο να υλοποιήσει τη δική της επένδυση στον τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας. Από το κάθε κανάλι, όπως εξηγεί, υπάρχει μεγάλη εισροή πελατών, ιδιωτών και επιχειρήσεων. Επομένως, πρόκειται και για ένα πολυπελατειακό σύστημα. Επιπλέον, μια ιδιομορφία-δυσκολία που έπρεπε να ληφθεί υπόψη είναι η ευρεία γκάμα προϊόντων, η οποία αριθμεί 25.000 κωδικούς (stock keeping units – sku). Πρόκειται μάλιστα, τονίζει ο ίδιος, για προϊόντα που εμφανίζουν μεγάλη ανομοιογένεια μεταξύ τους (διαφορετικό σχήμα, βάρος, όγκο) -όπως ένα έπιπλο γραφείου, ένα ευαίσθητο προϊόν όπως είναι ο υπολογιστής, μέχρι γραφική ύλη ή ένα μολύβι- γεγονός που περιπλέκει την κατάσταση σε ό,τι αφορά την αποθήκευση, τη διαχείριση και τη μεταφορά τους.
Και οι συντελεστές που περιπλέκουν την εξίσωση δεν σταματούν εδώ. Υπάρχει και η συναρμολόγηση των υπολογιστών, σημειώνει ο κ. Αδαμόπουλος, «Που είναι εντελώς διαφορετική δραστηριότητα. Μιλάμε για build to order (BTO), χτίζουμε δηλαδή την παραγγελία στα μέτρα του πελάτη και στόχος εξαρχής ήταν να έχουμε τον ίδιο χρόνο παράδοσης που έχουμε για ένα έτοιμο προϊόν».
Αν λάβουμε όλα τα παραπάνω υπόψη, τονίζει ο κ. Αδαμόπουλος, είναι κατανοητό πόσο πολύπλοκο είναι το έργο που πρέπει να επιτελεστεί. «Πολύ περισσότερο που όλα τα παραπάνω αφορούν μία παραγγελία. Δηλαδή μια παραγγελία μπορεί να περιλαμβάνει έναν υπολογιστή που πρέπει να συναρμολογηθεί, ένα κινητό τηλέφωνο, office supplies, μια παλέτα χαρτί και ένα έπιπλο γραφείου που ζυγίζει 50 κιλά. Σε αυτήν την περίπτωση μιλάμε, λοιπόν, για μια πολυσύνθετη διαδικασία, καθώς πρέπει να ληφθεί υπόψη σειρά παραμέτρων: να εξασφαλίζεται για παράδειγμα ότι για τον υπολογιστή υπάρχει απόθεμα των εξαρτημάτων που απαιτούνται, για το έπιπλο πρέπει να κανονιστεί η συναρμολόγηση στον χώρο του πελάτη, να ληφθεί μέριμνα ώστε να παραδοθεί ταυτόχρονα η παραγγελία με κλασέρ, στιλό, χαρτί κ.λπ. Τρεις υπηρεσίες δηλαδή σε μία μόνο παραγγελία!».
Τέτοια πολυπλοκότητα στη δραστηριότητά της δεν παρουσιάζει άλλη επιχείρηση, εκτιμά ο κ. Αδαμόπουλος και, ως εκ τούτου, τονίζει: «Θεωρώ ότι δεν υπάρχει εταιρεία 3PL που θα μπορούσε να προσφέρει στην Πλαίσιο, ακόμη κι αν ήταν ο μοναδικός πελάτης της, το σύνολο των υπηρεσιών που απαιτούνται για να καλύψει τις πολυσύνθετες ανάγκες της».
Με το βλέμμα στο μέλλον
Όταν ελήφθη η απόφαση να επενδύσει η Πλαίσιο για τη δημιουργία δικού της Logistics Center, τέθηκαν συγκεκριμένοι στόχοι, που καθόριζαν σε σημαντικό βαθμό και τις προδιαγραφές που πρέπει αυτό να πληροί, εξηγεί ο κ. Αδαμόπουλος:
* Η ανάπτυξη της εταιρείας με εμπλουτισμό της γκάμας προϊόντων.
* Η εξασφάλιση της δυνατότητας όχι μόνο να «στήνεται η παραγγελία στα μέτρα του πελάτη (BTO)», αλλά και να παραδίδεται στον ίδιο χρόνο με ένα έτοιμο προϊόν, δηλαδή εντός 24ώρου. Για παράδειγμα το έτοιμο laptop παραδίδεται στον ίδιο χρόνο με αυτό που φτιάχνεται κατά παραγγελία, εξηγεί ο κ. Αδαμόπουλος και «αυτή είναι μια καινοτομία στην εξυπηρέτηση του πελάτη, που διαφοροποιεί την Πλαίσιο δίνοντάς της προβάδισμα έναντι των ανταγωνιστών της».
Βασικό στόχο για το Logistics Center της Πλαίσιο αποτελούσε επίσης και η λειτουργία του σε συνθήκες supply chain, «ώστε να επιτύχουμε το end to end, δηλαδή τη συρρίκνωση της απόστασης μεταξύ του κατασκευαστή και του τελικού πελάτη», συμπληρώνει ο κ. Αδαμόπουλος. Προς επίτευξη των παραπάνω, σε ένα οικόπεδο 30.000 τ.μ., η Πλαίσιο δημιούργησε έναν πολυχώρο, περίπου 25.000 τ.μ. στεγασμένης επιφάνειας, στη Μαγούλα Αττικής. Από αυτά, περίπου 16.000 τ.μ. είναι αποθήκες, 3.500 τ.μ. είναι το κέντρο διανομών, περίπου 700 τ.μ. καταλαμβάνει το τμήμα συναρμολόγησης υπολογιστών (BTO), το κατάστημα λιανικής εκτείνεται σε περίπου 1.700 τ.μ., περίπου 1.000 τ.μ. βοηθητικοί χώροι (εστιατόριο, γυμναστήριο κ.λπ.) και περίπου 2.000 τ.μ. καταλαμβάνουν τα γραφεία της κεντρικής διοίκησης, όπου κατ’ επιλογή της εταιρείας φιλοξενούνται και συγκεκριμένα τμήματα σχετικά με το decision making, όπως το τμήμα των αγορών (αγορές, marketing), οι υποστηρικτικές υπηρεσίες (π.χ. μηχανογράφηση), το τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού (HR), όπου γίνονται και οι εκπαιδεύσεις προσωπικού και συνεργατών, και οι διοικητικές υπηρεσίες όπως το Οικονομικό Τμήμα και η Κεντρική Διοίκηση.
Ουσιαστικά, συνοψίζει ο κ. Αδαμόπουλος, από πέντε αποθηκευτικούς χώρους που λειτουργούσαν πριν, φτιάχτηκε ένας, στον οποίο μεταφέρθηκαν και οι κεντρικές-υποστηρικτικές υπηρεσίες, που προηγουμένως απείχαν 25 χλμ. από το κέντρο διανομής. «Μόνο από αυτήν τη συγκέντρωση των υπηρεσιών κερδίσαμε μεγαλύτερη ευελιξία και βελτιώσαμε περαιτέρω τη λειτουργία της εταιρείας».
Επιπλέον, για την πληρέστερη κάλυψη των αναγκών της, η εταιρεία διαθέτει ακόμη έναν μικρό αποθηκευτικό χώρο στη Θεσσαλονίκη, ενώ πρόσφατα ενοικίασε έναν χώρο περίπου 7.000 τ.μ., μόλις 2 χλμ. από το Logistics Center της εταιρείας στη Μαγούλα.
Συγκριτικό πλεονέκτημα του Logistic Center της Πλαίσιο είναι και η δυνατότητά του να ακολουθεί… κατά πόδας την ανάπτυξη της εταιρείας, έτοιμο να υποστηρίξει ακόμη και υπερδιπλασιασμό των αναγκών της. Όπως εξηγεί ο κ. Αδαμόπουλος, «Σήμερα το Logistics Center λειτουργεί περίπου στο 40% της συνολικής δυναμικής του ικανότητας. Επομένως, υπάρχουν τεράστια περιθώρια ανάπτυξης. Για παράδειγμα, στο κομμάτι του BTO, συναρμολογούμε περίπου 70-90.000 desktopslaptops τον χρόνο και μπορούμε να φτάσουμε περίπου στις 300.000. Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των γραμμών παραγγελιών, σήμερα είμαστε περίπου στις 30.000 και μπορούμε να φτάσουμε τις 110-120.000 γραμμές παραγγελιών ημερησίως. Επιπλέον, ημερησίως πραγματοποιούνται περί τις 2.500 παραδόσεις παραγγελιών στον χώρο του πελάτη, αν και οι παραγγελίες είναι πολύ περισσότερες, καθώς καθημερινά εκτελούνται στην αποθήκη περίπου 60.000 εντολές, ενώ διασφαλίζεται και ο καθημερινός εφοδιασμός των 22 καταστημάτων του δικτύου μας, με τις παραδόσεις να πραγματοποιούνται σε λιγότερο από 24 ώρες από την υποβολή της παραγγελίας. Δηλαδή, γίνεται η παραγγελία στις 21.00 και την επόμενη μέρα στις 07.00 βρίσκεται στο κατάστημα».
Έμφαση στην ταχύτητα

Ιδιαίτερη σημασία έχει δώσει, όμως, η Πλαίσιο και στην ταχύτητα εκπλήρωσης των παραγγελιών, αφού το μότο της είναι «παράδοση στον χώρο σας εντός 24 ωρών». Σε αυτό το πεδίο, όπως τονίζει ο Logistics Manager της εταιρείας, έμφαση δόθηκε στη χρήση τελευταίας τεχνολογίας λογισμικών, τα οποία εξασφαλίζουν την έγκαιρη ενεργοποίηση της απαιτούμενης διαδικασίας με το κλείσιμο του τηλεφώνου, σε περίπτωση τηλεφωνικής παραγγελίας, ή το πάτημα του enter, για όσους προτιμούν το e-commerce, είτε ακόμη και μετά την αποστολή του fax με την παραγγελία. Αυτομάτως η παραγγελία μπαίνει στο σύστημα, σημειώνει ο κ. Αδαμόπουλος, και εξηγεί: «Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα το σύστημα έχει κάνει μια πρώτη επεξεργασία της παραγγελίας όσον αφορά τον όγκο της, ένα pre cubing θα λέγαμε, βάσει της οποίας ορίζεται ο συνδυασμός των κιβωτίων που θα χρειαστούν. Κατόπιν γίνεται αυτομάτως η δρομολόγηση της παραγγελίας (launching) μέσω του πλήρως αυτοματοποιημένου συστήματος που διαθέτει το κέντρο, με 26 σταθμούς και περίπου 1.000 μέτρα ραουλόδρομο. Το εν λόγω αυτοματοποιημένο σύστημα ορίζει πότε θα ξεκινήσει η συλλογή της παραγγελίας, με κριτήριο την ώρα που πρέπει να φύγει από την αποθήκη και να φορτωθεί. Αν η παραγγελία περιλαμβάνει και τη συναρμολόγηση κάποιου υπολογιστή, ξεκινά παράλληλα και αυτή η διαδικασία». Μάλιστα, όπως τονίζει ο ίδιος, κάθε παραγγελία αντιμετωπίζεται ξεχωριστά, δηλαδή για να ξεκινήσει η διαδικασία δεν απαιτείται να συγκεντρωθεί συγκεκριμένος αριθμός παραγγελιών. Καθημερινά στο Logistics Center εκτελούνται 60.000 πραγματικές εντολές από το σύστημα, τονίζει.
«Στη συνέχεια ολοκληρώνεται η παραγγελία, πακετάρεται και ελέγχεται από αυτόματο σύστημα ζύγισης. Γνωρίζοντας το θεωρητικό βάρος, ελέγχουμε και το πραγματικό και, αν υπάρχει διαφορά της τάξεως κάτω του 2%, τότε η παραγγελία περνά από χειροκίνητο έλεγχο, εντοπίζεται από πού προκύπτει το λάθος, π.χ. αν λείπει κάποιο προϊόν ή αν είχαμε λάθος στοιχεία, διορθώνεται και μετά η παραγγελία κατευθύνεται στο τμήμα συσκευασίας, όπου σφραγίζεται το κιβώτιο, και κατόπιν πάλι μέσω ραουλόδρομου οδεύει στον χώρο των αποστολών (dispatch area), όπου εκεί σορτάρεται κατά δρομολόγιο».
Επόμενο στάδιο είναι η μεταφορά τον προϊόντων και η παράδοσή τους στον πελάτη. Με δεδομένο, μάλιστα, ότι η Πλαίσιο δεν διαθέτει δικό της στόλο οχημάτων, αλλά συνεργάζεται με ιδιώτες, είναι αξιοσημείωτο ότι καταφέρνει να συνδυάζει συνέπεια στην παράδοση με απολύτως ελεγχόμενο κόστος». Έχουμε δώσει ιδιαίτερη σημασία στην έγκαιρη παράδοση του συνόλου της παραγγελίας, αν και είναι πολύπλοκη διαδικασία λόγω της ευρείας γκάμας των προϊόντων», επισημαίνει ο κ. Αδαμόπουλος.
«Δεν μπορούμε», εξηγεί, «να στείλουμε με άλλο φορτηγό το έπιπλο γραφείου που είναι βαρύ, με άλλο τον υπολογιστή που είναι εύθραυστο και ακριβό προϊόν και με άλλο τα είδη γραφείου. Άλλωστε, μια τέτοια επιλογή θα ήταν πιο κοστοβόρα, αλλά κυρίως δεν συνάδει με την έννοια που δίνει το Πλαίσιο στη σωστή εξυπηρέτηση του πελάτη. Έτσι, η διανομή γίνεται περίπλοκη διαδικασία. Ωστόσο, αυτό που έχουμε καταφέρει είναι να πετύχουμε συγκεκριμένο κόστος ανά παράδοση. Μπορεί δηλαδή το κόστος της διανομής να είναι μεταβλητό καθημερινά, ανάλογα με τον αριθμό των παραδόσεων, αλλά αυτό που έχουμε καταφέρει είναι να κρατάμε το κόστος ανά παράδοση σταθερό, γιατί πληρώνουμε ανά παράδοση».
Προσωποποιημένη εξυπηρέτηση

Ωστόσο, η Πλαίσιο δεν αρκείται μόνο στην έγκαιρη παράδοση της παραγγελίας, αλλά επιδιώκει και την ανάπτυξη προσωπικής σχέσης του συνεργάτη που εκπροσωπεί την εταιρεία με τον πελάτη. Άλλωστε, συμπληρώνει ο κ. Αδαμόπουλος, η μεταφορά και η παράδοση των προϊόντων μας απαιτεί γνώση και ακριβώς γι’ αυτό η εταιρεία εκπαιδεύει τους συνεργάτες-οδηγούς της. «Για να εξασφαλίσουμε την προσωποποιημένη εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων-πελατών μας πρέπει να παραδίδει κάθε φορά τις παραγγελίες τους ο ίδιος οδηγός, ο οποίος γνωρίζοντας την επιχείρηση, τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες της, ξέρει από το πού πρέπει να παρκάρει και πού να τοποθετήσει το προϊόντα μέσα στον χώρο μέχρι σε ποιον συνεργάτη της επιχείρησης πρέπει να απευθυνθεί αναλόγως με το προϊόν που μεταφέρει (γραφική ύλη, υπολογιστές, γραφεία κ.λπ.)».
Με άλλα λόγια η Πλαίσιο έχει καταφέρει, χωρίς να έχει δικό της στόλο οχημάτων, να πραγματοποιεί τις παραδόσεις των παραγγελιών με τον ίδιο επαγγελματισμό σαν να διέθετε δικά της οχήματα. Βεβαίως, η εξασφάλιση τέτοιων συμφωνιών και συνεργασιών, που απαιτεί εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο πλευρών, γίνεται υπό προϋποθέσεις, όπως επιβεβαιώνει ο κ. Αδαμόπουλος, λέγοντας χαρακτηριστικά για τους οδηγούς-συνεργάτες της Πλαίσιο: «Θα πρέπει κι αυτοί να είναι ικανοποιημένοι, να έχουν καθημερινά δουλειά, να φροντίζουμε ώστε στο τέλος του έτους να έχουν ένα πολύ καλό εισόδημα. Έχουμε 65 μόνιμους ιδιώτες συνεργάτες για την Αττική και για τη Θεσσαλονίκη. Στις άλλες πόλεις χρησιμοποιούμε άλλους διανομείς, οι οποίοι, αν και δεν έχουν εκπαιδευτεί από την Πλαίσιο, επιλέγονται και πάλι με συγκεκριμένα κριτήρια».
…Και στο B2C
Τη δέσμευση για συνέπεια και έγκαιρη ενημέρωση για την ώρα παράδοσης των παραγγελιών, η Πλαίσιο προσπαθεί να υλοποιεί και στον τομέα του B2C. «Στόχος μας είναι να προσφέρουμε τη βέλτιστη εξυπηρέτηση στον πελάτη και άρα να ξέρει τουλάχιστον τον χρόνο παράδοσης από τη στιγμή που θα δώσει την παραγγελία του. Έχουμε επιτύχει με την υποβολή της παραγγελίας να δίνουμε χρόνο παράδοσης εντός διαστήματος 3 ωρών, συν-πλην 1,5 ώρα. Την επόμενη μέρα, μάλιστα, ο πελάτης λαμβάνει ένα sms που δίνει ακριβέστερο χρόνο παράδοσης με συν-πλην μία ώρα», σημειώνει ο κ. Αδαμόπουλος, και προσθέτει: «Αυτό επιτυγχάνεται με τη χρήση ειδικού λογισμικού και επιβάλλει να γίνεται μια δρομολόγηση κάθε βράδυ, ώστε να μπορούμε να εξυπηρετούμε και τον όγκο και τις παραδόσεις, δηλαδή να διασφαλίσουμε τον αριθμό των παραγγελιών ανά φορτηγό που μπορούν να πραγματοποιηθούν, αλλά και να προσέξουμε τον όγκο, ώστε να μην υπερβαίνει αυτόν που χωρά το αυτοκίνητο, ώστε να ακολουθηθεί το χρονοδιάγραμμα και να παραδώσει το φορτηγό τις ώρες που πρέπει. Αυτό είναι ένα στοίχημα που έχουμε κερδίσει, καθώς ο στόχος μας για παράδοση των προϊόντων στο B2C εντός του χρονικού διαστήματος που δίνουμε, επιτυγχάνεται σε ποσοστό άνω του 90%», επισημαίνει ο κ. Αδαμόπουλος.
Εξάλλου, η παροχή βέλτιστων υπηρεσιών ακόμα και στον πελάτη λιανικής ώθησε την Πλαίσιο να αναπτύξει και το δικό της τμήμα τεχνικής υποστήριξης, κυρίως των προϊόντων Turbo-X. «Αυτή η υπηρεσία αρχικά ξεκίνησε να παρέχεται κεντρικά, εδώ στις εγκαταστάσεις μας, αλλά σε δεύτερο χρόνο πετύχαμε το μεγαλύτερο μέρος των επισκευών να γίνεται στα 22 καταστήματα του δικτύου μας στην Ελλάδα και αυτό βέβαια να το στηρίζουμε τόσο με την ύπαρξη εξειδικευμένου προσωπικού όσο και των σωστών αποθεμάτων σε ανταλλακτικά, ώστε να μπορεί να γίνεται η επισκευή επί τόπου, με στόχο το καλύτερο service του πελάτη. Αρκετές φορές και την ίδια μέρα. Στο service έχουμε επιτύχει σε ποσοστό άνω του 80% αυτό να γίνεται στο 24ωρο, ενώ ξεπερνά 95% το service που ολοκληρώνεται σε 48 ώρες. Έχουμε, δηλαδή, ένα πολύ γρήγορο, ποιοτικό service, με πολύ καλή γνώση τεχνικών, και θα μπορούσαμε να στηρίξουμε κι άλλα προϊόντα πέραν των Turbo-X. Ήδη, για κάποια προϊόντα που πωλούνται από την εταιρεία μας παρέχουμε τεχνική υποστήριξη», επισημαίνει ο κ. Αδαμόπουλος.
Προτεραιότητα η ποιότητα
Πρώτη προτεραιότητα, πάντως, για την Πλαίσιο ήταν και είναι η καλή ποιότητα των προϊόντων που θα πωληθούν από την εταιρεία, τονίζει ο κ. Αδαμόπουλος. Επομένως, όλα ξεκινούν με την έγκριση ή την πιστοποίηση του προϊόντος. Ιδιαίτερα για τα προϊόντα υπό το brand name Turbo-X, το πρώτο βήμα είναι να πάρουν πράσινο φως από το quality center, όπου ελέγχονται τεχνικά και χρηστικά, σημειώνει ο κ Αδαμόπουλος. Αφού το σύστημα ελέγχου εγκρίνει ότι το προϊόν είναι σωστό, «Γίνεται έλεγχος της παραγωγής στο εργοστάσιο. Έπειτα και από αυτό το βήμα, εγκρίνεται η εισαγωγή και διευθετείται η μεταφορά από το εργοστάσιο στις αποθήκες μας. Το ύψος των αποθεμάτων ελέγχεται από ένα σύστημα ERP. Έτσι, όπως εξηγεί ο Logistics Manager της Πλαίσιο, η εταιρεία είναι σε θέση να παρακολουθεί κάθε προϊόν από τη στιγμή που ξεκινά από τον κατασκευαστή μέχρι να μπει στην αποθήκη, όπου θα ελεγχθεί ποιοτικά, εξασφαλίζοντας ότι θα υπάρχει πάντα το σωστό απόθεμα, αλλά και να ξέρει πότε θα φτάσει στον χώρο του πελάτη, ενώ με τη χρήση της μεθόδου RFID είναι σε θέση να γνωρίζει τι απόθεμα υπάρχει ακόμη και στα ράφια των καταστημάτων της.
Σε ό,τι αφορά τους στόχους της Πλαίσιο, ο ίδιος είναι κατηγορηματικός: «Ο στόχος του supply chain της Πλαίσιο είναι πραγματικά ένας. Να σχεδιάζουμε συστήματα πραγματικά ευέλικτα, που θα μπορούν ανά πάσα στιγμή να υποστηρίξουν οποιοδήποτε προϊόν. Άρα, όταν θα έρθει ένα καινούργιο προϊόν, μια νέα τεχνολογία, εμείς θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να τη στηρίξουμε για να την προσφέρουμε στον πελάτη».